NileDutch Africa Line doopte schip in Antwerpen

containerDe doop van de NileDutch Antwerpen in de haven van Antwerpen lokte vrijdagavond nogal wat belangstelling uit. Uiteindelijk gebeurt het immers nog zelden dat in Antwerpen schepen gedoopt worden. Het evenement op IMT Terminals kreeg dan ook heel wat volk over de vloer. Voor de Nederlandse NileDutch Afrika Line meteen een hele opsteker.

De NileDutch Africa Line is een grote containerrederij die gespecialiseerd is op de West-Afrikaanse havens, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika en Azië. Dankzij een sterke aanwezigheid in vooral Afrika kan de rederij snel anticiperen op marktontwikkelingen en een doeltreffende dienstverlening aanbieden.

NileDutch heeft in dit opzicht haar vloot uitgebreid met vier nieuwe schepen die volledig afgesteld zijn op de Afrikaanse havens. Elk schip heeft een capaciteit van 3510 TEU. Twee schepen zijn ondertussen al operationeel, het derde werd door doopvrouw Kathelijne de Braal plechtig gedoopt. Kathelijne de Braal is de echtgenote van Jan Willem de Braal, de COO van NileDutch. De ceremonie werd bijgewoond door vertegenwoordigers van verscheidene ambaassades in België van de landen Angola, Congo, Gabon en Nederland, de Antwerpse havenautoriteiten en verscheidene klanten van NileDutch. Het vierde bestelde schip, de NileDutch Rotterdam zal nog dit jaar opgeleverd worden.

NileDutch heeft aan de Godefriduskaai een eigen kantoor in Antwerpen. Het hoofdkantoor van de rederij is gevestigd in Rotterdam.