No seasons, no rules!

Sofie Ysewijn

Sofie Ysewijn

COS I SAID SO is een nieuw kindermerk van Antwerpse bodem voor kinderen tot 6 jaar. Het gaat over een unisex collectie die best omschreven wordt als stoer, urban en minimalistisch in zwart-wit-grijs contrasten met een jaren ’80-’90 vibe.  Naast kleding in zacht organisch katoen afkomstig uit  Pakistan, zoals sweaters, t-shirts, rokjes of babyrompertjes, biedt het merk een uitgebreid aanbod aan beddengoed, pyjamaatjes, bavetjes en homewear voor kinderen.

De naam – COS I SAID SO – verwijst naar het typische antwoord van ouders op de prangende ‘waarom’ vraag van kinderen. Het merk is een creatie van de Antwerpse ontwerpster Sofie Ysewijn.
“Ik wou een all year round basisstukken collectie, want ik geloof niet in seizoenen. No seasons, ro rules! De overheersende kleuren die ik gebruik, zijn dan ook het tijdloze zwart, wit en grijs. De collectie zal op regelmatige basis aangevuld worden met leuke nieuwe stuks”, zegt Sofie Ysewijn.

De ontwerpster hecht veel belang aan comfort. De halsopeningen van de shirtjes en body’s zijn voorzien van een supersoepel en stretchy materiaal om ouders en baby de aan- en uitkleedstrijd te besparen.

Het idee voor de kinderlijn ontstond toen Sofie Ysewijn voor het eerst zelf mama werd. Begin 2016 ruilde zij haar job in de modesector in om haar droom achterna te gaan en een eigen label te starten. Sofie ontwerpt en tekent zelf de tekeningen die op de kleding komt. De screenprints worden in het buitenland gemaakt en vervolgens print Sofie die dan op de kleding. De complete logistiek gebeurt in Antwerpen.

Intussen is het merk al in een 30-tal winkels in België te vinden en in evenveel winkels in het buitenland. Vanaf 2017 zal de collectie tot 8 jaar uitgebreid worden.