In Berchem woont sinds kort een boomverpleger. De uit Beerse afkomstige Tom Deckmyn werkte vier jaar voor Unizo. In die periode kwam hij op voor de belangen van ondernemers. Nu is hij er zelf een. Booming Tom is de naam van zijn bedrijfje in boomverzorging.

Tom Deckmyn: “Al op mijn veertiende was ik bezig in de natuur. Het zat er van jongs af in.”

Ondernemersadviseur wordt zelf ondernemer

Adviseur Ondernemersvereniging stond op Tom Deckmyn zijn visitekaartje van Unizo. Aanvankelijk werkte hij voor Unizo Kempen en na de fusie voor Unizo Provincie Antwerpen. Tot de lokroep van een eigen bedrijf te sterk werd.
“Ik heb lange tijd getwijfeld”, bekent hij. “Ik zat in een comfortabele positie, met een loon op het einde van de maand. Nogal wat mensen die ik sprak over mijn plannen om een bedrijf in boomverzorging te beginnen, fronsten de wenkbrauwen. Dat leidde tot nog meer twijfel. Bij Unizo kwam ik voortdurend in contact met ondernemers en uiteindelijk verplichtte ik mezelf om de stap te zetten. Later zou ik gegarandeerd spijt krijgen moest ik het niet hebben geprobeerd.”

Vellen is laatste optie

Tom Deckmyn bekommert zich om het welzijn van bomen. En dat gaat van snoeien, zieke bomen weer proberen gezond maken, tot dode bomen weghalen en nieuwe aanplanten. “Vellen is altijd de laatste optie. Dat doe ik met pijn in het hart”, benadrukt Tom. Voor het klimmen in de bomen bedient hij zich van touwen en hier komt zijn hobby als klimmer en een opleiding touwtechnieken goed van pas.
Om zich verder te bekwamen volgt hij een jaarcursus European Treeworker, wat hem aan het einde een attest oplevert.
“De opleiding omvat zowel praktijk als theorie, evenals een luik bedrijfsvoering. Momenteel werk ik vooral voor particulieren. Ik heb een paar B2B-klanten. Ook voor overheden zou ik graag werken. Daarvoor heb je zo’n attest nodig. Gemeentebesturen worden er zich meer en meer van bewust dat ze met professionals moeten werken voor de verzorging van hun bomen. Nadien volgen de particulieren wel. Dus ja, ik zie zeker een groeiende markt”, besluit Tom.

Meer startersnieuws vind je hier