Het Finse ICT-bedrijf Nokia is voor zijn vestiging in Antwerpen dringend op zoek naar 75 geschoolde ingenieurs of andere ICT-professionals. Om die te vinden werd op dinsdag 21 maart een jobdag gehouden. Nokia nam vorig jaar Alcatel Lucent over, in een verder verleden ook nog bekend als Alcatel Bell. Het huidige Nokia heeft dan weer niets meer te maken met de aloude bekende GSM’s van weleer. Die worden nu, nog altijd onder de naam Nokia, op de markt gebracht door een ander Fins bedrijf, HMD, dat de rechten op de naam heeft verworven.

Met 1450 werknemers, en een jaarlijkse investering van 300 miljoen euro in onderzoek en ontwikkeling, is Nokia de grootste investeerder in R&D in de ICT-sector in België. De afgelopen drie jaren heeft het bedrijf 250 nieuwe jonge ingenieurs in dienst genomen.

Nokia focust zich in België op technisch complexe R&D activiteiten, onder meer op het ontwikkelen van breedbandnetwerken, cloudnetwerken, routers, netwerkanalyse en -performantie. Het verricht ook fundamenteel onderzoek in het befaamde Bell Labs, met als doel telecommunicatienetwerken 10x beter, sneller en performanter te maken. Het bedrijf is een wereldwijde leider op technologisch gebied, en veel van de uitvindingen die hier gebeuren, vinden hun weg naar klanten over de hele wereld.

Joeri Veldeman, HR Directeur van Nokia België hoopt voldoende ingenieurs en andere technische profielen voor zijn bedrijf te vinden. “Voor wie de technologische revolutie in de digitale wereld wil leiden, is Nokia België de ‘Employer of Choice’” zegt Veldeman.

Honderd werknemers van Nokia in Mechelen en Herentals werken nu in de vroegere vestiging van Alcatel-Lucent in de Copernicuslaan in Antwerpen. Bij de overname werd vorig jaar aangekondigd dat veertig van die honderd mensen zouden worden ontslagen, maar dat proces is nog niet afgerond.