Antwerpen – Maison Dandoy opende op 22 maart een winkel in Antwerpen aan de Steenhouwersvest. De beroemde Brusselse fabrikant van speculoos en koekjes is sinds 1829, al zeven generaties lang, actief in de branche. In totaal zijn er nu tien vestigingen: één in Vlaanderen en negen in Brussel.

“Al bijna 190 jaar draait Maison Dandoy op echte boter, originaliteit en vakmanschap”, zegt Alexandre Helson, die als ‘zevende generatie’ het huis leidt.

Winkel voor levensgenieters

Maison Dandoy heeft gekozen voor een locatie op wandelafstand van de Grote Markt en vlak bij het MoMu, in het hart van de Antwerpse modewijk. De ‘koekjeswinkel’ vertoont gelijkenissen met die op het Stefaniaplein in Brussel: een lange toonbank met koekjes én met koffie. Want je kan er koffie drinken, de krant lezen en er is ook wifi.
Het huis Dandoy nodigde de Antwerpse interieurdesigner Gert Voorjans uit om een installatie te maken in de etalage. Een goede reden om deze nieuwe place to be te ontdekken. Nu zeker, met Pasen in het vooruitzicht. Het Paasassortiment bestaat onder meer uit speculaaseieren bedekt met chocolade.

Dandoy trekt een nieuw jasje aan

Al zeven generaties lang houdt Maison Dandoy stand. Jean-Baptiste Dandoy opende zijn eerste winkel in 1829 op de Brusselse Grasmarkt, waarna die 30 jaar later verhuisde naar een plek met een ietwat toepasselijkere naam: de Boterstraat. Al bijna twee eeuwen lang staat het huis alom bekend om zijn onovertroffen speculaas, maar je kan er ook proeven van tal van andere heerlijkheden zoals theekoekjes, suikerbrood, amandelkoek en nog meer originele en tongstrelende creaties.
Alles wordt artisanaal geproduceerd in Brussel, door smaakspecialisten die werken met de beste grondstoffen in een creatief bedrijf op mensenmaat.
Dandoy heeft recent ook de huisstijl van de verpakkingen opvallend en feestelijk opgefrist.