OFFF by night: made for the curious

Rizon Parein, initiatiefnemer OFF by night

Rizon Parein, initiatiefnemer OFF by night

Op 22, 23 en 24 september 2016 wordt de parkloods in Park Spoor Noord het internationale mekka voor design en creativiteit. De idee om het Barcelonese OFFF naar Antwerpen te halen, komt van Rizon Parein, 3D-designer en illustrator, en kadert in het stadsfestival Born in Antwerp waarvan hij één van de curatoren is.
“Het festival in Barcelona heeft deuren geopend voor mij als jonge designer. Ik wou de energie die daar in de lucht hangt naar mijn stad halen. OFFF by night moet echt een gamechanger worden voor jonge ondernemende designers in België”, aldus Parein.

Meer dan 20 ronkende namen uit de designwereld, een indrukwekkende line up, schijnen tijdens inspirerende keynotes hun licht op het nieuwste binnen grafisch design, webdesign, motion design en kunst.
 Anders dan het festival in Barcelona zal OFFF by night ’s avonds plaats vinden van 16u tot 24u. Een bewuste keuze volgens Parein: “Na een akkoord met OFFF Barcelona groeide snel de ambitie om het evenement een eigen identiteit te geven. Daarom kiezen we er resoluut voor meer te brengen dan enkel keynotes.”

De inspiratie voor deze driedaagse haalden de organisatoren bij concepten zoals Brooklyn Nightbazaar. Je kunt het zien als een nachtje stappen, maar dan anders. Niet alleen design lovers en professionals komen aan hun trekken, ook mensen die een leuke avond uit willen. De ideale OFFF by night-avond beleef je al luisterend naar een keynote speaker en tussendoor volg je een demo of workshop. Je ontmoet real life internationale artiesten die je enkel van instagram kent. En intussen struin je tussen eetkrampjes, boekenstandjes en marktjes.