Omdat Made in Antwerpen graag opkomend talent uit verschillende disciplines in het (herfst)zonnetje zet, en al helemaal als dat talent uit Antwerpen komt, zetten we dit keer een jonge kunstenares in de spotlights. Olympe Tits is een autodidactische fotografe uit Antwerpen. Ze is zowel danseres als fotografe.

Olympe werd deze zomer nog tweede bij de prestigieuze wedstrijd ‘Masters of Photography’, waaraan ze als enige Belgische mocht deelnemen. Ze werd er bejubeld door internationale kleppers als David Alen Harvey, Carla Kogelman, Donna Ferrato, Martin Parr, Ezra Shaw, Siegfried Hansen en Steve Mccury.

Olympe werkt bijna uitsluitend met vrouwelijke modellen. Haar werk, dat reeds internationaal werd gelauwerd, is een ode aan de fysieke realiteit en vrouwelijkheid.

Ze ziet haar foto’s als choreografieën. De focus ligt op het lichaam in de ruimte, het gebaar, de kleuren, de kleding, de omgeving en de emotie die zo de atmosfeer creëert.

De danservaring van Olympe helpt haar om een ​​andere visie op het gebied van fotografie te krijgen. Door middel van dans leerde ze de esthetiek van het lichaam in de ruimte kennen: hoe kunnen bewegingen verhalen vertellen en hoe kan je met de hoeken en vormen van het lichaam gevoelens op een abstracte wijze combineren.

Olympe is 25 jaar oud, is geboren in Marseille . Naast haar werk als fotografe en danseres is ze ook leerkracht aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen.

Meer werk van Olympe Tits hier