OM Partners breidt headquarters uit

partnersSoftware-ontwikkelaar OM Partners gaat zijn headquarters in Wommelgem uitbreiden. Vandaag werken er 150 man, het moeten er op termijn 300 kunnen worden. Het bedrijf wil op die manier zijn volgehouden expansie ondersteunen. OM Partners viert volgend jaar zijn 30-jarig bestaan. Het bedrijf stelt vandaag als groep meer dan 300 mensen te werk.

Als specialist in supply chain planning solutions heeft OM Partners een razendsnelle ontwikkeling doorgemaakt. Het bedrijf van enkele Antwerpse alumni heeft zich gepositioneerd op zijn eigen nichemarkt en heeft in dit opzicht een snelle internationale groei neergezet.

OM Partners levert vandaag niet enkel zijn OMP Plus software aan ondernemingen die hun logistieke lijnen steviger willen onderbouwen. Het bedrijf doet net zo goed aan consulting, staat in voor trainingssessies en onderhoudt de geïmplementeerde systemen.

Met een omzet over 2013 van nu al 35 miljoen euro liggen de perspectieven voor het bedrijf breed open. Het headquarters in Wommelgem wordt daarbij duidelijk te klein. Er werden daarom plannen uitgewerkt om de beschikbare oppervlakte van het gebouw uit te breiden met nog eens 3800 vierkante meter. Het gaat dan niet enkel om kantoorruimte en vergaderlokalen maar net zo goed om een high tech auditorium, creativiteitsruimtes en zelfs een fitness lokaal. Volgens voorzitter Georges Schepens is het er OM Partners om te doen “de werknemers een aangename werkomgeving te verschaffen waarin team work gestimuleerd wordt en innovatie ideeën kunnen uitgewerkt worden.”

De plannen voor de uitbreiding werden ontworpen door het architectenbureau Poponcini en Lootens. De eigenlijke bouwwerken zijn toevertrouwd aan de firma Cordeel. Het complex moet in 2015 opgeleverd worden. De werken zijn inmiddels al opgestart.

Vanuit Wommelgem worden ook kantoren aangestuurd in de Verenigde Staten, China, de UK, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk, Nederland en Duitsland.

OM Partners is destijds in 1985 opgezet door de huidige partners Anita Van Looveren (managing partner), Bart De Decker, Jan Geuens, Georges Schepens, Luc Van hamme en Luc Schepens.