Antwerpen – Dinsdagavond werd Laurentine Van Landeghem, oprichtster van Clouds of Fashion (CoF), haar boek voorgesteld. ‘From Blog to Brand’ verhaalt hoe CoF op korte tijd een begrip werd in de wereld van de fashionista’s. Wat begon met een modeblog groeide uit tot een booming business met winkels in Antwerpen, Gent en Knokke en een community met bijna 95 000 volgers op Instagram.

Laurentine Van Landeghem: “Het is een verhaal van veel vallen, maar vooral weer terug opstaan. Ik wil de lezers kracht geven om te durven. Het leven is te kort om je droom niet na te jagen. Head in the clouds, feet on the ground!”

Zonder diploma, wel met veel guts

Eigenzinnige fashionlover Laurentine Van Landeghem (25) heeft het met haar Clouds of Fashion al ver geschopt. Ze is een nineties-girl die heel goed weet hoe je een community rond een merk kan opbouwen. Dat doet ze zonder diploma, maar met veel guts. Haar levensmotto is niet voor niets ‘Fortune favours the brave’.

Van blogster tot onderneemster

Sinds de start van CoF krijgt Laurentine regelmatig berichtjes en mails van fans die vragen wat het succesrecept is. Daarom heeft ze haar verhaal over ondernemerschap in een boek verwoord. Ze legt uit hoe ze destijds als studente communicatie met een blog begon en een pop-up opende. Clouds of Fashion groeide in het jaar dat volgde razendsnel uit tot een hotspot voor liefhebbers van betaalbare mode met een knipoog. Intussen bouwde ze aan een community op social media, organiseerde ze talrijke events, opende ze meerdere winkelpunten en lanceerde ze een webshop.
In 2015 werd Laurentine door Unizo en de vzw Markant uitgeroepen tot ‘meest beloftevolle vrouwelijke ondernemer’.

Bij elke stap in ‘From Blog to Brand’ #fromblogtobrand geeft Laurentine handige tips. Hoe begin je aan een pop-up? Hoe maak je het verschil op social media? Op welke manier zet je bezoekers op jouw webshop om tot kopers? Alles wat ze op haar parcours leerde, staat in het boek met meer dan 250 nuttige tips dat uitgegeven is bij Lannoo,

Afspraak op de Boekenbeurs

Donderdagavond 9 november geeft Laurentine een lezing en signeersessie op de Boekenbeurs. En vrijdagavond 10 november organiseert ze een Late Night Shopping en signeersessie in haar winkel in Antwerpen.