Wie wordt onderneemster van het jaar? En wie gaat er aan de haal met de prijs voor de Belofte 2017?  Op 7 maart 2018 worden de prijzen van de 19de editie uitgereikt, maar eerst moet er gestemd worden. Ontdek hier alle ondernemersverhalen en stem voor 8 februari op jouw favoriet. 

Markant vzw, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen bekronen vrouwelijk ondernemerstalent in twee categorieën:
– WOMED Award – onderneemster van het jaar – voor wie min. 5 jaar zelfstandig is in hoofdberoep;
– De Belofte voor wie min. 1 en max. 5 jaar zelfstandig is in hoofdberoep.

Een kandidate uit de provincie Antwerpen

Isabelle Storme, oprichter en gedelegeerd bestuurder van CenEnergy uit Wijnegem, die we in januari 2017 al in ‘Made in Antwerpen’ profileerden, is de enige kandidate uit de provincie Antwerpen. Zij dingt mee naar de ‘Belofte 2017’.  
Met CenEnergy wil Isabelle het ‘EcoRealisme’ doorvoeren en zo meehelpen aan reductie van CO2-uitstoot. Dit als fabrikant, leverancier en installateur van slimme laadpalen voor het opladen van elektrische voertuigen. Deze laadpalen kunnen gekoppeld worden met zonnepanelen, windmolens én thuisbatterijen, wat zorgt voor een snelle terugverdientijd. Ecologisch én economisch dus.

“Op 18-jarige leeftijd ben ik gestopt met school, maar nooit gestopt met leren. In 2007 heb ik een marktstudie gedaan over de elektrificatie van een wagenpark. Daaruit kon ik afleiden dat de markt van elektromobiliteit toen nog in de kinderschoenen stond. Maar ik was getriggerd om er ooit iets in te betekenen want het had enerzijds groeipotentieel en anderzijds een maatschappelijke meerwaarde”, zegt Isabelle Storme. 

Eerst ls Isabelle Storme als zelfstandig consultant gaan werken om ervaring op te doen en zich in te werken in deze nieuwe innovatieve materie. In 2014 was ze helemaal overtuigd van het potentieel en richtte ze met beperkt budget het bedrijf op. Eerst gestart in bijberoep, daarna als eenmanszaak en ondertussen doorgegroeid naar een vennootschap.
“De kans op slagen in het ondernemen is volgens mij het vermogen om in de toekomst te kunnen kijken en deze dromen daarna in de praktijk mee vorm te helpen geven. Geloof en overtuiging zijn de krachten die je nodig hebt om je doelen te bereiken”, gaat Isabelle enthousiast verder. 

Wil je de prijsuitreiking met een debat over ambitieus ondernemerschap bijwonen in KBC Brussel op 8 maart? Schrijf je dan hier in.