Antwerpen – Ondernemer, artiest en familieman Dirk Cassiers, stelde met ‘Slower, Smaller, Happier’ zijn eerste album als CASS voor op 22 februari in de Shop in Antwerpen. De naam ‘Dirk Cassiers’ zal ongetwijfeld bij sommigen een belletje doen rinkelen, als lid van De Grungblavers of door zijn deelname aan The Voice van Vlaanderen in 2012.

Dirk Cassiers: “Sommige CEO’s schrijven een boek over hun ervaringen. Ik maak een plaat.”

Dirk de ondernemer-artiest

In het dagelijks leven is Dirk Cassiers managing director van Dallas Antwerp, een marketing- en communicatiebureau gespecialiseerd in creative inbound marketing en marketing automation. Dallas Antwerp maakt inmiddels deel uit van de Cronos Group en meer specifiek van de &Koo-cluster.
Als artiest gaat hij voortaan door het leven als CASS. Zijn eerste soloplaat ‘Slower, Smaller, Happier’ moet een rustpunt in zijn hectische leven zijn, een moment van zelfreflectie en terugblikken.

“De plaat zit boordevol nummers die je raken én die je aanzetten om te feesten. Het is een kruisbestuiving van stijlen, een mix van funk, pop, jazz en soul. Als ondernemer, vader en echtgenoot is mijn work-life balans een enorme evenwichtsoefening. Muziek helpt mij om stoom af te laten. Het laadt mijn batterijen weer op en zet mijn creatieve geest op scherp”, zegt Dirk Cassiers.

Al vanaf zijn zestien jaar zingt en entertaint Dirk Cassiers en had hij verschillende bands, onder meer met zijn broer Jo. 
Hij bracht al twee albums uit: ‘See you on the moon’ met Jo als producer en het meer jazzy ‘Nightcap’ met producer Michel Bisceglia. In 2012 haalde Dirk de kwartfinales van de allereerste editie van The Voice van Vlaanderen met Koen Wauters als coach.
 Daarna werd hij een ‘voice’ van De Grungblavers, de band van 9 BV’s uit de reclame, de showbizz en het theater, die evergreens in het Antwerps brengt. Eind 2016 deden De Grungblavers de Elisabethzaal in Antwerpen zeven keer vollopen. Inmiddels is Dirk ook co-organisator en singing host van de Wednesday Night Jams met Erik Goossens en diverse gasten.