Ondernemers kunnen elkaar vinden in Cap Noord

capActief netwerken opent geregeld verrassende mogelijkheden. Nieuwe netwerken komen dan ook als heuse paddenstoelen uit de grond. Zo ook Cap Noord, het nieuwe zakelijke netwerk voor het noorden van Antwerpen. Het werd gelanceerd door energiemakelaar Luc Devriese, tevens schepen van Economie in Kapellen.

Luc Devriese had enkele tijd terug een gesprek met ondernemer Dave Van Calster. Beiden kwamen verrassend snel tot de conclusie dat er in en om Kapellen nood was aan een initiatief om bedrijfsleiders uit het noorden van Antwerpen op geregelde tijdstippen bijeen te brengen. Op die manier zouden ze niet alleen hun gemeenschappelijke interesses kunnen delen maar ook hun belangen bij de uitbouw van het economisch leven in de brede regio kunnen stroomlijnen.

Samen met enkele andere ondernemers richtten Dave Van Calster en Luc Devriese Cap Nord op, met de bedoeling ondernemers uit Kapellen, Ekeren, Stabroek en het Noordelijk Havengebied enkele keren per jaar samen te brengen. Het aantal aanwezigen op het lanceringsevenement overtrof met 230 alle verwachtingen.

Havenbaas en Kapellenaar Eddy Bruyninckx sprak de aanwezigen toe over het belang van de Haven als motor van de Vlaamse economie.

Foto: Het bestuur van Cap Noord met gastspreker Eddy Bruyninckx