Vijf Antwerpse ondernemers ontvingen dinsdagavond het label ‘Handmade in Belgium’ (HiB). Sofi Van Ussel, directeur van UNIZO Provincie Antwerpen, reikte deze keurmerken uit tijdens een korte ceremonie bij theesommelier Kristin Van Eetvelt in Lier.

Sofi Van Ussel: “Met het HIB-label wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten. Hun producten maken vandaag de dag het verschil voor de moderne consument.”

Authenticiteit, handenarbeid en vakmanschap

Bij de toekenning van de HIB-labels wordt rekening gehouden met het authentieke karakter van de activiteit, het belang van handenarbeid en de kennis van de ondernemer die gericht moet zijn op kwaliteit, traditie, creatie of innovatie…
“Met het HIB-label wil UNIZO de moderne en traditionele ambachtsman of –vrouw verenigen in een community”, zegt Van Ussel overtuigd.

Vijf nieuwe HIB-labels

In de Antwerpse regio mogen vijf extra ondernemers voortaan het HIB-label als eretitel gebruiken. Lynn Wauters van juwelen Lilli Vanilli uit Hove, Guy Verheyen van Guy Verheyen Interieur uit Sint-Lenaerts, Werner Stilmant van Stilwood Creations uit Aartselaar, Nancy Aillery Jewelry Design & Painting uit Vremde en Melissa Ruberecht van Corbello & Callistino uit Brasschaat.

Getuigenissen

De vijf toonden zich na de erkenning bijzonder enthousiast. “Onze juwelen worden gemaakt van zuivere en natuurlijke materialen als zilver, verguld zilver, halfedelstenen, koralen en zoetwaterparels. Elk juweel gaat door mijn handen en wordt met liefde en zorg gemaakt”, zei een trotse Lynn Wauters van Lilli Vanilli.
Ook Guy Verheyen verdiende het label: “Originaliteit, authenticiteit, passie, verbeeldingskracht, gezond verstand en gedrevenheid kenmerken ons 15-koppige team.”
Nancy Aillery past de HIB-principes dan weer toe wanneer ze juwelen ontwerpt én schilderijen maakt. “Passie voor creativiteit en voor ambacht, dat is wat mij drijft”, zegt Nancy.
Ook Melissa Ruberecht sprak met veel fierheid over het koffiebranden bij Corbello & Callistino. Als een van de weinige vrouwelijke koffiebranders in België luidt het bij haar: “De passie voor koffie en het streven naar doorgedreven productkennis moet je gewoon proeven in ieder kopje.”
Werner Stilmant van Stilwood Creations ontwerpt meubelen uit gebruikt steigerhout. Hij gaat er praat op met nieuw en gebruikt steigerhout creaties te maken die volgens hem “anders zijn dan alledaags.”

Enkele sfeerbeelden van de avond, thee degustatie incluis. (c) foto’s Unizo.