Het in 2015 opgerichte online veilinghuis Vavato is gespecialiseerd in verkoop van industriële goederen, overstock en faillissementsgoederen. Van bij de start zette Vavato het online veilen in België op de kaart. Nu haalt het dé Belgische techpionier Jurgen Ingels als investeerder aan boord en maakt het zich op om de Europese online veilingmarkt te veroveren.

Fons Tooten, medeoprichter van Vavato: “Sinds half januari heeft Jurgen Ingels een minderheidsbelang in Vavato. Met zijn ervaring en expertise kunnen we ervoor zorgen dat we op alle vlakken up-to-date zijn en nog korter op de bal spelen.”

Eerste Belgische speler die online veilen écht op de kaart zet

Toen de drie jonge ondernemers Fons Tooten, Kevin Van de Vyver en Pieterjan Van Emelen begin 2015 hun online veilinghuis oprichtten, wilden ze vooral veilingen transparanter, minder oubollig en toegankelijker maken door middel van een innovatief en gebruiksvriendelijk online platform voor particulieren en bedrijven. Met meer dan 800 veilingen, 30 medewerkers en hoofdkantoor in Sint-Niklaas, doet ‘de beloftevolle starter van 2015’ zijn titel alle eer aan. De omzet in 2017 groeide met meer dan 300% ten opzichte van 2016.

Met Vavato kunnen bedrijven op een snelle en transparante manier hun overstock omzetten in cash. Ook curatoren en leasingmaatschappijen hebben hun weg gevonden naar Vavato, dat met de online verkoop van voertuigen nu zelfs het grootste online veilinghuis in België én Nederland is geworden. De internationale expansie in 2018 met locaties in Nederland, Duitsland en Spanje staat op de planning. 

Internationalisering: Jurgen Ingels investeert én adviseert

Om op deze internationalisering in te spelen, wordt een compleet nieuw softwaresysteem ontworpen, waarin Jurgen Ingels als techpionier een belangrijke rol zal spelen. De website krijgt een nieuw en uiterst gebruiksvriendelijk design en zal vanaf augustus 2018 beschikbaar zijn in diverse talen. De bieders zullen bovendien via een hightech app de veilingen on-the-go kunnen volgen.
Jurgen Ingels: “Online auctioning is de toekomst en digitale technologie speelt daarin een hoofdrol. Met het nieuwe hightech online systeem én de knowhow van de drie oprichters heeft Vavato alle troeven in handen om als Belgische speler een hoofdrol te gaan spelen.”