ANTWERPEN – Er waait een nieuwe wind door de Lombardenvest in Antwerpen. Lombardia werd er omgetoverd tot het SkinnyLove Xperience Center. Zo keert de biologische ontbijt- en lunchbar terug naar zijn roots.

Lombardia werd in 1972 oorspronkelijk opgericht als dieet- en natuurwinkel. Later evolueerde dat naar een eethuis met vegan- en veggie-gerechten. Na enkele decennia is het tijd voor iets nieuws door deels terug te grijpen naar het oude concept. Onder meer het kruidige drankje SkinnyLove wordt gelanceerd.

“Ik at biologisch, maar had toch te kampen met overgewicht. Dan ben ik op zoek gegaan naar een manier om langer verzadigd te blijven door mij te verdiepen in planten en specerijen. Samen met de periode in Lombardia ben ik zo tot de samenstelling van SkinnyLove gekomen. Dat is een mix van fruitvezels en kruiden die op een duurzame manier het metabolisme activeert, de vetverbranding op gang brengt, het lichaam zuivert en zo gewichtsverlies teweegbrengt”, zegt zaakvoerder Alain Indria.

Het drankje vervangt geen maaltijden, maar zorgt voor een langere verzadiging en een verandering van het smaakpalet, waardoor de trek in zoete of zoute snacks afneemt.

Elkaar motiveren

Met het SkinnyLove Xperience Center wordt nu nog meer ingezet op een gezonde levensstijl en de beleving rond SkinnyLove. Zo zijn er bodyscans beschikbaar en kunnen klanten er terecht voor consultaties bij professionele diëtisten of een motiverend gesprek met Alain Indria.

“SkinnyLove is meer dan een kruidig drankje. Het is ook een community van SkinnyLovers die elkaar helpen, motiveren en ondersteunen bij het nastreven van een gezondere levensstijl.” Onder de SkinnyLovers bevinden zich een aantal bekende namen, zoals Karen Damen en Ian Thomas.