Afgelopen vrijdag organiseerde UNIZO voor het vierde jaar de Dag van de Ondernemer. Uiteraard ook bij UNIZO Provincie Antwerpen. Met dit initiatief wil UNIZO meer aandacht vragen voor ondernemers en hun belang voor onze welvaart.

Sofi Van Ussel, directeur UNIZO Provincie Antwerpen: “Ondernemers zijn zonder meer een meerwaarde voor de samenleving. Zij staan zeker niet buiten de maatschappij. Ook zij zijn bezorgd over b.v. het klimaat en willen hier graag hun steentje toe bijdragen. Maar mogen ze tegelijk dan ook vragen aan de beleidsmakers dat die op hun beurt meewerken aan een gunstig ondernemersklimaat.”

Campagneslogan: “Ondernemers zijn echt overal”

Het nationale campagnemoment vond plaats bij Manna Foods in Wijnegem/Schoten, waar voor zowat heel Vlaanderen het startschot gegeven werd voor de vierde editie van de Dag van de Ondernemer.
Maar ook heel wat andere ondernemers in de ruime Antwerpse regio werden in de bloemetjes gezet.
Nationaal voorzitter UNIZO Karl Verlinden onderstreepte er het belang van een vierde generatie-familiebedrijf zoals Manna Foods dat de laatste jaren met 100 medewerkers enorm groeide op de exportmarkt.

De Dag van de Ondernemer was ook dé gelegenheid om politici en ondernemers dichter bij elkaar te brengen. Daarom trokken Antwerpse parlementsleden en beleidsmakers naar bedrijven uit de hele provincie om in gesprek te gaan met de bedrijfsleiders.
Philippe De Backer, Staatssecretaris voor de Bestrijding van de Sociale Fraude, Privacy en Noordzee, bezocht Cyclant. Dit bedrijf in de Antwerpse Pelikaansstraat verhuurt Belgische kwaliteitsfietsen.
Vice-Eerste Minister Kris Peeters bracht onder andere een bezoek aan Made by Mimi, ontwerper van handgemaakte kussens met stoffen uit de hele wereld, en aan advies- en rekruteringsbureau Connect HC Antwerpen.