Antwerpen – Op 6 november 2017 werd de aftrap gegeven van de Vlaamse wedstrijd ‘IdeaalDuaal’ waarmee het Agentschap voor Ondernemersvorming-SYNTRA Vlaanderen op zoek ging naar innovatieve ideeën voor duaal leren. Op 20 februari om 17.30 uur vindt de regionale selectieronde plaats in Antwerpen bij Voka – Kamer van Koophandel.

Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: “Ik ben benieuwd naar de creatieve ideeën van de kandidaten. Het is belangrijk dat we samen een succes maken van deze onderwijsvorm.”

Onderwijsvorm van de toekomst

Zes regionale selectierondes worden tussen 19 en 28 februari 2018 georganiseerd in samenwerking met de lokale Voka-Kamers van Koophandel in heel Vlaanderen. Tijdens die regionale selectierondes zullen de kandidaten het beste van zichzelf geven en via een postersessie de aanwezigen overtuigen van het meest innovatieve idee voor duaal leren.

Vickie Dekocker, teamverantwoordelijke Innovatie bij SYNTRA Vlaanderen is enthousiast: “We waren al bijzonder blij met het mooie resultaat van 134 ingediende ideeën eind november. Uit de eerste screening hielden we uiteindelijk 84 kandidaten over. Er zijn duidelijk erg waardevolle ideeën ingediend. Dat maakt de regionale selectierondes er niet makkelijker op.”

De kandidaten zullen ook op zoek gaan naar partners om hun idee te versterken. Zo kunnen scholen en leerlingen makkelijker in contact komen met bijvoorbeeld bedrijven die expertise hebben op vlak van digitale toepassingen.
Als klap op de vuurpijl worden eveneens zes ‘wildcards’ uitgedeeld die rechtstreeks toegang bieden tot de Vlaamse finale begin mei 2018.

“Duaal Leren is voor ons echt dé onderwijsvorm van de toekomst. Daarom heeft onze Kamer vorig jaar als een van de eerste in Vlaanderen al proefprojecten opgezet in samenwerking met Antwerpse scholen en bedrijven”, voegt Luc Luwel eraan toe.

Regionale selectierondes bijwonen

Wie de sfeer wil opsnuiven tijdens één van de regionale selectierondes, is welkom. Deelname is gratis maar inschrijven is verplicht. Alle informatie over het verloop van de wedstrijd vind je hier en via de social mediakanalen.