Aan Open Coffees geen gebrek. De agenda van ‘Made in Antwerpen’ staat open om deze initiatieven aan te melden. Slechts in heel uitzonderlijke gevallen schenken we redactionele aandacht aan OC’s. En nu maken we die uitzondering voor de nieuwe Open Coffee Antwerpen-Noord.

Kris van Overveld van Kavus Coffee Roasters: “Bij een open coffee hoort uiteraard vers gebrande koffie. Wat is er mooier dan het samenbrengen van gepassioneerde ondernemers met een lekker kopje koffie?”

Samenwerkingsverband tussen twee bestaande OC’s

Onlangs hebben de organisatoren van de Open Coffees Grens en Kapellen besloten de handen in elkaar te slaan. Vanaf september organiseren zij samen maandelijks de Open Coffee Antwerpen-Noord. Voor beide organisaties is het een opportuniteit om via deze samenwerking meer zakelijke contacten te bereiken en bij elkaar te brengen.

Geen vaste locatie meer

OC Antwerpen-Noord stapt hierbij af van een vaste locatie, maar is elke derde donderdag van de maand te gast bij een onderneming uit de regio die door deze samenvloeiing een stukje groter wordt.
In het verleden is al gebleken dat de Open Coffees op verplaatsing de meest succesvolle waren en de bezoekers waardeerden het altijd dat ze een nieuw bedrijf konden ontdekken. Ook voor het gastbedrijf is het een unieke gelegenheid om nieuwe contacten te verwelkomen.
De organisatie is in handen van bedrijven zoals Abeka, BMW Garage Meeusen, Kavus coffee roasters, Miss Viss Design, SD Worx Kapellen en Syrinx.

Omdat persoonlijke contacten belangrijk zijn

Bruno Van de Poel van Abeka: “Als financieel ontzorger van ondernemers en hun ondernemingen vindt Abeka, net zoals de meeste van onze klanten, regelmatige ‘face to face’ contacten erg belangrijk. Open Coffee leent zich prima om mekaar vrijblijvend en in een ongedwongen sfeer te ontmoeten, om elkaar te informeren en op de hoogte te houden van wat er leeft of belangrijk is. Daarom zijn we met Abeka host en medeorganisator van 4 Open Coffees in de provincie Antwerpen: Antwerpen Noord, Voorkempen, Brasschaat en Herentals. Maandelijks nodigen we al onze klanten uit en zijn we graag beschikbaar als klankbord voor alle aanwezige ondernemers.”