Er zijn meer details vrijgegeven over de opleiding transportbediende die wordt georganiseerd door de provincie Antwerpen. Die opleiding bereidt cursisten van 18 jaar en ouder voor op een job als administratief medewerker in een KMO of een groter bedrijf in de transport- en logistieke sector.

“De Provincie Antwerpen vindt het belangrijk om opleidingen aan te bieden die dicht bij de arbeidsmarkt staan. Met de Antwerpse haven en luchthaven van Deurne in de buurt heeft een transportbediende veel kans op een boeiende job.” zegt gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert. ” Er zijn in Antwerpen naar verluidt 450 openstaande vacatures voor transportbediende.

Traject op maat

Cursisten die een diploma secundair onderwijs willen behalen, combineren een handelsopleiding met de opleiding algemene vorming. “De opleidingen zijn modulair ingedeeld zodat men op eigen tempo zijn diploma behaalt. Aan het begin van de opleiding wordt een traject op maat uitgestippeld”, zegt pedagogisch directeur Ad Doom.

‘Een diploma en een vlotte talenkennis zijn heel grote troeven’, aldus Walter Van Mechelen, senior director van Gosselin Logistics in Deurne. Momenteel zijn er bij Gosselin een vijftigtal transportbediendes aan de slag en er komen nog een vijftal nieuwe collega’s op de verschillende departementen bij.

Opleiding van 1 jaar

De site van Gosselin aan het Albertkanaal breidt ook uit. Van Mechelen: ‘Aan het begin van de Belcrownlaan bouwen we een nieuw magazijn met een oppervlakte van 26.000m² en een overdekte ruimte van 5.000m² voor de behandeling van containers. Het aanbieden van op maat gemaakte opleidingen juichen we dan ook enorm toe.’

De opleiding transportbediende is een diplomagerichte beroepsopleiding. Ze bestaat uit 940 opleidingsuren. De beroepsopleiding duurt 1 schooljaar met aansluitend een maand stage. Naast Frans, Engels en Duits, leren cursisten meer over spoor-, weg-, lucht- en zeevervoer.

Meer info hier