Het provinciaal centrum voor volwassenenonderwijs organiseert vanaf dit schooljaar een opleiding transportbediende. Het is een van de opleidingen die Toekomstonderwijs aanbiedt aan volwassenen vanaf 18 jaar. De Antwerpse havenbedrijvan hebben dringend nood aan mensen met het opleidingsprofiel van transportbediende. In de vacaturedatabank van de VDAB staan momenteel 386 openstaande vacatures in de hele provincie Antwerpen.

Transportbedienden hebben dagelijks contact met klanten en chauffeurs uit binnen- en buitenland. Ze beheren magazijnen, orders en voorraden en vullen transportdocumenten in. Met dit diploma kan je onmiddellijk aan de slag als administratief medewerker in een KMO of een groter bedrijf in de logistieke sector.

Een van de bedrijven die vragende partij zijn voor mensen met een opleiding als transportbediende is Gosselin Logistics. Dit bedrijf is een toonaangevende logistieke dienstverlener. De personeelsleden zijn er dagelijks bezig met transport en logistiek, en met activiteiten gaande van expeditie en magazijnopslag tot douaneformaliteiten.

Transportbediendes hebben dagelijks contact met klanten en chauffeurs uit binnen- en buitenland. Ze beheren magazijnen, orders en voorraden en vullen transportdocumenten in.

Meer info op http://www.toekomstonderwijs.be