De overname van het kraanverhuurbedrijf Michielsens door de Stabroekse Aertssen Group, die begin januari werd aangekondigd,  is afgerond. Over de overnameprijs zijn geen details vrijgegeven. 

Aertssen Group is een familiebedrijf dat in tientallen landen actief is. Het bedrijf is gespecialiseerd in bouw- en transportactviteiten. Het was ook al actief in de verhuur van kranen. Door de overname van Michielsens versterkt Aertssen haar marktpositie.

Internationaal actief

“De overnamegesprekken zijn vlot verlopen en we zullen nu alles in het werk stellen om Michielsens als een zelfstandige businessunit binnen de Aertssen Group te ontwikkelen, met de huidige medewerkers en het behoud van de eigen identiteit en klanten”, zegt CEO Greg Aertssen.

Aertssen Group stelt naar eigen zeggen 1.340 mensen tewerk en heeft vaste basissen in Vlaanderen, Wallonië, het Midden-Oosten en Marokko. In 2016 kende het een omzet van 232 miljoen euro. Kranen Michielsens stelt zo’n 200 mensen te werk en boekte vorig jaar een omzet van 24 miljoen euro.