Overnemer voor De Gouden Gids

Gouden_GidsTruvo Belgium, het moederbedrijf van goudengids.be, heeft een overnemer gevonden. Het is FCR Media, een internationale mediagroep die zijn thuisbasis heeft in de Estse hoofdstad Talin, maar verder heel internationaal aanwezig is.  De curatoren en de rechtbank hebben het bod aanvaard.

In een persbericht wordt gezegd dat 310 van de 530 banen zullen worden gered. Aan de arbeidsvoorwaarden van de werknemers in Berchem en Anderlecht zal niet worden geraakt, aldus het persbericht. FCR Media Belgium is gespecialiseerd in digitale marketing. Het maakt deel uit van de groep FCR Media die actief is in meer dan 11 landen.

Bij de overname is een strategisch meerjarenplan opgemaakt, “waarbij de nodige expertise en financiële middelen ter beschikking worden gesteld om de laatste stap in de digitale transformatie van goudengids.be te verzekeren”, luidt het.

De klanten zouden van de overname niets mogen merken. ‘Hun huidige programma’s en campagnes lopen gewoon verder. FCR Media Belgium biedt dezelfde producten en diensten tegen dezelfde prijzen en garantievoorwaarden aan.’ De klantendienst van goudengids.be wordt vanaf volgende dinsdag weer bediend.

Truvo zat al een hele tijd in slechte financiële papieren. De overnemer, FCR-media, is zowel actief  als uitgever van papieren telefoonboeken als in digitale media en online campagnes.