De paashaas heeft dit jaar een bijzondere belangstelling voor de Antwerpse haven. Wie paashaas zegt, zegt chocolade eieren, en geen chocolade eieren zonder cacao. In de magazijnen in de Antwerpse haven liggen duizenden tonnen cacao opgeslagen. Voor Barry Callebaut, ’s werelds grootste chocoladefabrikant, is de haven van Antwerpen de draaischijf bij uitstek voor alle binnenkomende cacaobonen.

Antwerpen heeft haar positie als cacaohaven de jongste jaren enorm versterkt. In 2013 lagen er nog 170.000 ton cacaobonen opgeslagen in Antwerpen. Het afgelopen jaar waren was dat al bijna 300.000 ton. Dat heeft diverse redenen. Om te beginnen heeft Antwerpen een goede ligging, dicht bij consument en fabrikant. Ook de sterke positie die Antwerpen bekleedt op West-Afrika, dat een belangrijke producent  is van cacaobonen, is niet vreemd aan dit groeiende marktaandeel. Naast import is er natuurlijk ook export. De chocolade producten die bij Barry Callebaut geproduceerd worden, worden verwerkt in 1 op de 5 chocoladeproducten over de hele wereld.

Om dit allemaal te vieren nodigt de paashaas alle kinderen tussen 3 en 12 jaar uit om op zaterdag 15 april deel te nemen aan een grootschalige paaseierenzoektocht op het Zaha Hadidplein. Als het weer mooi is vindt de zoektocht plaats op het plein, in geval van slecht weer wordt er gezocht in het atrium van het Havenhuis.

Er zijn drie drie ‘waves’, om 11.00, 14.00 en 16.00 uur. Kinderen die willen deelnemen, laten hun ouders een mailtje sturen naar havenpaviljoen@portofantwerp.com, waarin hun leeftijd en de wave waaraan ze willen deelnemen worden vermeld.