Vanaf 1 december kan u in Wilrijk in een nieuwe bakkerszaak terecht. Het brood van de nieuwe zaak, die de naam ‘Pain Pidou’  meekrijgt, zal worden geleverd door bakkerij Dellafaille.

Naast de ‘koude bakkerij’ komt er ook een horecazaak waar ontbijt, lunch en koffie worden geserveerd. Pain Pidou wordt gevestigd in de Kruishofstraat, schuin tegenover het Le Corbusier-huis van Ann Demeulemeester. Het is een mooi pand met Art-deco invloeden en het beschikt het over een zonnig (winter)terras mét verwarming.

‘Pain Pidou’ is een initiatief van Meredith Meire en haar echtgenoot Anthony Van Isacker. Eerder dit jaar openden ze de zomerse pop-upzaak Banningville. Anthony Van Isacker is geen onbekende in de Antwerpse horecawereld. De voormalige uitbater van Café Capital opende enkel jaren geleden bistro Pompidou in Wilrijk.

“We kennen de buurt rond Park Den Brandt zeer goed, onze bistro Pompidou ligt hier net achter de hoek. Het idee om een bakkerij te openen, speelde al een lange tijd in ons hoofd, maar we zijn even op zoek geweest naar het geschikte pand op de juiste locatie. We zijn dan ook zeer blij dat we de perfecte locatie eindelijk gevonden hebben” zegt Meredith Meire.

In de nieuwe zaak komt ook een klein boetiekje waar je zaken kan kopen zoals Francis Coppola wijn, huiskoffie ‘Café Capital’, huisgemaakt speculaas, bio olijfolie of artisanale kruiden.