Het verzamelen en analyseren van data wordt alsmaar belangrijker. Grote bedrijven hebben er hun eigen afdelingen voor maar voor kmo’s is het know how die ze niet altijd zelf in huis hebben en dan moeten inhuren.  

Dan komt een bedrijf als Palpa in beeld. Palpa is een jonge start up die ruim een jaar geleden is opgericht door Kris Beckstedde uit Aartselaar, met als doel het ondersteunen van ondernemingen bij hun datagebruik.

Kris Beckstedde is van opleiding burgerlijk ingenieur en economist en heeft een ruime carrière opgebouwd in het bedrijfsleven, zowel in de productie als in ontwikkeling, engineering, marketing en commerciële ondersteuning. Zo werkte Kris o.m. voor ETAP, het verlichtingsbedrijf in Malle. Maar het kriebelde om zelfstandig te beginnen. ‘Met mijn know how in diverse geledingen van het bedrijfswereld heb ik toch wel wat te bieden aan andere bedrijven” zegt Kris, die ook jarenlang plato-peter geweest is. Plato is een netwerk van ondernemers die mekaar onderling helpen door evaring uit te wisselen.

“Met Palpa wil ik bedrijven helpen om de link te leggen van IT naar business. Wij denken mee met de klant vanuit de business, niet vanuit IT”.

Palpa is zeer recent in zee gegaan met EMAsphere, een start-up uit Louvain-la-Neuve die een IT-platform voor financiële rapportage levert. “Wat bij mij heel hard heeft meegespeeld, al bij de eerste contacten, was dat EMAsphere opgericht is door mensen met veel praktische ervaring in finance. Dat merk je direct aan de mogelijkheden voor rapportering maar ook voor forecasting en budgettering” zegt Kris Beckstedde. “Als partner van EMAsphere kan ik nu veel sneller schakelen voor mijn klanten, ook KMO’s, die een professionele financiële rapportage willen”.

Meer info over Palpa vindt u hier.