Panisol maakt doorstart

euroboxPanisol Partitions is gespecialiseerd in de inrichting van kantoor- en vergaderomgevingen. De klantenportefeuille omvat meerdere honderden realisaties. Eind vorig jaar ging het bedrijf failliet. De Antwerpse ondernemers, Frederik van Steenbergen en Baudouin Schreinemacher namen de kans te baat om het bedrijf uit Wijnegem nieuw leven in te blazen. Een belangrijke strategische zet, want beide entrepreneurs stonden al respectievelijk 5 en 20 jaar aan het roer van Eurobox Continental, gespecialiseerd in de inrichting van industriële omgevingen zoals productiecentra en magazijnen.

Eurobox is een succesconcept in een groeimarkt en kon de voorbije jaren al significante groei optekenen. “Met de overname van  Panisol Partitions  ligt de weg open naar een veelbelovende toekomst voor de beide bedrijven.” zegt CEO Van Steenbergen.

Dit voorjaar worden de activiteiten stapsgewijs verenigd tot het totaalconcept dat de ondernemers en hun teams voor ogen hebben: met aandacht voor innovatief comfort van de medewerker in een productieomgeving, en aandacht voor de medewerker in het backoffice-kantoor en de vergaderruimte.

Het spreekt voor zich dat het totaalconcept inhaakt op de trend van modulaire en flexibele werkomgevingen en het nieuwe werken. Ook verouderde werkomgevingen worden probleemloos omgetuned tot eigentijdse kaders. De ondernemers zien het groots: eerst een belangrijke positie in België verwerven, nadien ook de internationale wegen bewandelen.

De binnenhuisarchitecten van Panisol werken met het cliënteel voor het creatief ontwerpen van een systeem in een aluminium en glazen frame voor kantoren, boxen en boardrooms. Panisol geniet van een trouwe klantenkring in de Benelux bij klanten waaronder Antwerp Tower, Axa, Bayer, Carrefour, Electrabel, Hays Interim, Hilton, HP, Ikea, L’Oréal, Procter & Gamble, Scandic Crown Hotel, Sun Parks, UCB Pharma, ea. Panisol realiseerde verleden jaar een omzet van zowat 3 miljoen euro. Er werken nu nog 8 man.

Eurobox Continental is een gevestigde waarde in realisatie van totaal-concepten in industriële en kantoor omgeving. Het bedrijf heeft meer dan 30 jaar know-how in de optimalisatie van de werkruimte voor industriële toepassingen en maatwerk, vaak met veel beglazing. Typische klanten komen uit de grootindustrie en snelgroeiende bedrijven, zoals Atlas Copco, BASF, Carglass, Coca Cola, Cockerill CMI, GlaxoSmithKline, Hydrex, Janssen Pharmaceutica, KU Leuven, Leonidas, Nike, Pall Danaher, Rexel, United Biscuits, Volvo, ea. Eurobox tekende verleden jaar voor een omzet van 1,75 miljoen euro. Er werken 9 mensen.