Het bedrijf Pauwels Sauzen uit Oelegem is verkozen tot ambassadeur van de Trends gazellen in de categorie grote bedrijven. Bij de middelgrote bedrijven gaat het ambassadeurschap naar Den Berk Délice uit Merksplas, terwijl Komono uit Zwijndrecht die eer krijgt bij de kleine bedrijven. De Trends Gazellen worden jaarlijks uitgereikt aan de snelst groeiende bedrijven uit de provincie.

Elk jaar selecteert het financieel-economisch weekblad Trends per provincie de 200 snelst groeiende en financieel gezonde bedrijven.  Woensdagavond werden in de AED Studios in Lint de winnaars uit de provincie Antwerpen bekend gemaakt. Er zijn er drie, in drie categorieën: 1  kleine onderneming (omzet minder dan 1 miljoen), 1 middelgrote onderneming (omzet tussen 1 en 10 miljoen) en 1 grote onderneming (omzet meer dan 10 miljoen). Daarbij werd gekeken naar de groei van de omzet, het personeelsbestand en de cashflow.

Ludwig Caluwé, geduputeerde voor economie van de provincie, tevens partner van de Trends Gazellen, onderstreepte bij de uitreiking dat de goede resultaten van de bedrijven in onze regio belangrijk zijn voor de economische groei, maar dat ze ook andere ondernemers enthousiasmeren.

Pauwels Sauzen kende de voorbije jaren een snelle groei dankzij innovatie in smaken en verpakkingen. Het bedrijf had de afgelopen tijd de wind in de zeilen dankzij de focus op innovatie en een succesvolle overname van Vleminckx uit Herent. Het bedrijf telt bijna 300 medewerkers en is goed voor een geconsolideerde omzet van zowat 150 miljoen euro.

Tomatenkweker Den Berk uit Merksplas is gespecialiseerd in cherrytrostomaten en kleine snoeptomaatjes. Samen met de eigen kwekerijen en Benteltom verenigden ze zich in 2015 tot Den Berk Délice.

Komono uit Zwijndrecht is een zaak in modeaccesoires zoals zonnebrillen en horloges. Het merk is aanwezig in 4500 winkels in 75 landen en opent eind april in Antwerpen een eigen winkel.