Boom – Leverancier van bekistingssystemen en ondersteuningen PERI versmelt zijn landelijke structuren in België, Luxemburg en Nederland vanaf 1 januari 2018 tot PERI BeNeLux. De eengemaakte organisatie heeft de ambitie om met gebundelde krachten en sterke lokale focus het allerbeste resultaat te halen en de nummer één te worden op de Benelux-markt. PERI investeert daarom fors in deze nieuwe entiteit, onder meer door aanwerving van extra personeel.

Reiner Schwarz, managing director PERI BeNeLux: “Dankzij synergieën en investeringen creëren we extra capaciteit en productvariatie. Zo zullen we onze Belgische opslagterreinen, die we dit jaar hebben uitgebreid tot 27.000 m², ook gebruiken voor Nederlandse projecten. En onze montagehal in het Nederlandse Schijndel, geschikt voor erg complexe montages, staat voortaan ook ter beschikking van onze Belgische en Luxemburgse klanten.”

Synergieën

PERI, leverancier van bekistingssystemen en ondersteuningen, wordt al meer dan veertig jaar gezien als vernieuwer in de bekistingsbranche. Met het hoofdkantoor in Weissenhorn, Duitsland, heeft het familiebedrijf als doel om het bekistingsproces sneller, lichter en veiliger te maken. Sinds 1998 levert PERI ook materialen voor stellingbouw. Met wereldwijd 8.100 werknemers, 60 dochterondernemingen en meer dan 120 logistieke centra, bedient PERI zeventig nationale markten – goed voor een internationale omzet van 1,3 miljard euro in 2016.

“Uniek voor de Benelux-markt is dat we de specifieke delen die dat vereisen, op voorhand in onze montagehal monteren. Dankzij de opening van de steigerfabriek in het Duitse Günzburg kunnen we ook voldoen aan de stijgende vraag naar steigers en compatibele bekistingen”, gaat Schwarz verder.

Op organisatorisch vlak is de belangrijkste wijziging de nieuwe afdeling ‘Operations’, waarin PERI zijn orderadministratie en logistiek samenbrengt. Zo bundelt het de knowhow van ál zijn medewerkers en kan het voor elk project de juiste experts inzetten.

40 jaar lokale marktkennis

Zowel PERI BeLux als PERI Nederland beschikken over meer dan 40 jaar ervaring op hun markten. PERI BeNeLux kiest er dan ook zeer bewust voor om deze lokale knowhow optimaal te blijven inzetten. Elk land behoudt een country manager die rechtstreeks aan Reiner Schwarz rapporteert. Voor België is dat Rudi Marinus.

Investeren in de toekomst

Zowel op internationaal als op Benelux-niveau investeert PERI fors in zijn groei. Niet alleen in materiaal en terreinen – zoals de uitbreiding in Boom en de nieuwe fabriek in Günzburg – maar ook in mensen. In 2017 wierf PERI in de hele Benelux dertien extra medewerkers aan, wat de teller op 118 bracht. In zijn vestigingen in Contern (L), Boom (B) en Schijndel (NL) stelt PERI Benelux in totaal 118 werknemers tewerk.En ook het komende jaar zal PERI nieuwe medewerkers rekruteren. Schwarz: “We hebben nu al vijf jobs in de pijplijn en in de loop van 2018 komt daar nog een heel aantal banen bij.”