Het lijkt enigszins, of zelfs helemaal tegen alle huidige trends in te gaan, maar een persoonlijke ontmoeting met de werkgever van je dromen is meer waard dan online zichtbaar zijn. Dat is althans de mening van de organisatoren van het MOCE, het Maritime & Offshore Career Event in het WTC Rotterdam, dat vandaag in Rotterdam plaatsvond.                                                                                                                                 

Studenten, starters en (young) professionals uit binnen- en buitenland bezochten er de ruim 100 bedrijven uit de maritieme, offshore en energiesector. Bedrijven presenteerden zich op de beursvloer, via case studies en tijdens talkshows met ‘movers en shakers’ uit de industrie. Onder andere het Antwerpse DEME was vertegenwoordigd. Het was de twaalfde editie, waarbij dit jaar veel aandacht werd besteed aan offshore wind en de binnenvaart. Vooral in die binnenvaartsector is veel vraag naar extra-personeel. 

Face to face haalt het van online solliciteren

“Face-to-face je potentiële werkgever ontmoeten heeft een meerwaarde. In vergelijking met een online sollicitatie kun je hier jezelf echt presenteren en een indruk achterlaten”, aldus een van de bezoekers tijdens het career event. 

Professionals debatteerden over onderwerpen die de industrie de komende jaren door elkaar zullen schudden. “Bedrijven zijn steeds meer bezig over hoe zij onderdeel uit kunnen maken van het toekomstige energiesysteem. Met name om de juiste werknemers aan zich te binden”, aldus Jo Peters van NOGEPA tijdens het debat.  

“Wij zijn trots dat er vandaag zoveel bezoekers zijn gekomen om hun interesse in deze industrie te onderzoeken”, vertelt Annemieke den Otter, Business Unit Manager Events bij Navingo. “Wij zijn blij dat we weer samen met onze partners een hoop werkzoekenden hebben kunnen enthousiasmeren voor deze sector.”