Peugeot verhuist van Antwerpen naar Wilrijk

intervestDe Franse autoconstructeur Peugeot verhuist van de Karel Oomsstraat in Antwerpen naar een nieuwe site langs de Boomsesteenweg in Wilrijk. Het voorste gedeelte van een bestaand pand wordt er omgebouwd tot showroom annex werkplaats. Het gaat om een project van pakweg 3,3 miljoen euro.

Het gebouw Neerland I in Wilrijk is eigendom van de bevak Intervest Offices and Warehouses uit Berchem. Intervest investeert in kantoorgebouwen en logistieke panden en heeft daartoe een portefeuille opgebouwd van 581 miljoen euro (2012). 86% van de beschikbare gebouwen is verhuurd.

“Wij verhuren Peugeot een bebouwde oppervlakte van 5.000 vierkante meter op een terrein van nagenoeg 11.000 vierkante meter, inclusief parkings”, zegt gedelegeerd bestuurder Jean-Paul Sols van Intervest. De transactie loopt over 15 jaar. “Wij gaan de investering financieren uit onze beschikbare kredietlijnen. Wij zullen in de deal met Peugeot een jaarlijkse huuropbrengst van 600.000 euro genereren.”

Ook voor Peugeot lijkt de deal met Intervest een aantrekkelijke zaak. De autoconstructeur kan weg uit de stad waar de parkeermogelijkheden vrij beperkt waren. De vestiging langs de Boomsesteenweg versterkt bovendien het clustereffect met andere autoconstructeurs. Nogal wat potentiële klanten houden er nu eenmaal van om op zoek nar een nieuwe wagen meerdere showrooms aan te doen.