Picard weer weg uit Antwerpen

picardjeDe Franse diepvriesspecialist Picard heeft al zijn vestigingen in het Antwerpse weer gesloten. Picard had de regio Antwerpen uitgezocht als uitvalsbasis naar Vlaanderen maar dat was blijkbaar geen succes. De winkels in Mortsel, Brasschaat en Antwerpen zijn inmiddels weer dicht.

Picard Surgelés is een specialist in diepvriesproducten en wilde kennelijk profiteren van de recente neergang bij O’Cool om Vlaanderen te veroveren. In de afgelopen maanden werden daarbij al drie winkels geopend die met flink wat ophef gelanceerd werden. De proef in het Antwerpse is evenwel slecht gelopen. Er was nauwelijks enige belangstelling om de typisch Franse producten in diepvriesvorm aan te kopen. Vlamingen geven kennelijk de voorkeur aan verse groenten.

Amper twee jaar geleden, was CEO Philippe Pauze nog erg optimistisch over de slaagkansen in Vlaanderen bij de opening van de eerste Vlaamse vestiging in de Antwerpse Nationalestraat. De Fransen houden ondertussen nog enkel de vestiging in Knokke open. Kennelijk omdat de badplaats veel Franstalige bezoekers lokt.

De Fransen gaan ondertussen wél door op hun expansie in Wallonië en in Brussel. Binnen enkele dagen wordt een nieuwe vestiging geopend in Genval. Picard zal daardoor in Wallonië in totaal vijf vestigingen tellen. In Brussel staat de teller op elf.