Antwerpen – Schuin tegenover het KMSK dat momenteel in verbouwing is, opende Hotel Pilar in het witte pand op de hoek. Het is een kleurrijk hotel met 17 kamers over drie etages verspreid, een lobby annex foodbar en een shop met bijzondere vondsten én eigen creaties.

“Pilar is een thuis weg van huis voor zowel internationale reizigers als buurtbewoners”, zeggen de oprichters, interieurarchitect Sam Peeters en hotelmanager Christophe Ysewyn.

Kunstzinnige ontmoetingsplek

In de kunstwijk Antwerpen Zuid waar vroeger de Nero en Hotel O waren, is nu Hotel Pilar, een eclectische plek met vele gezichten en invloeden. Je kan er slapen, werken, ontmoeten, eten en ontspannen. Pilar heeft de intentie doorheen de jaren te evolueren, naargelang nieuwe opportuniteiten en interesses.
De renovatie van Hotel Pilar werd getekend en uitgevoerd door Contekst Interieurarchitecten, het in Antwerpen gevestigde bureau van mede-eigenaar Sam Peeters.
Achter de witte façade nodigen Sam en Christophe hun gasten uit om zich te ontspannen en te laten inspireren door vele kunstwerken en interieurobjecten die zich in het gebouw bevinden.
“We willen onze gasten in contact brengen met alles waar we zelf van houden. De kamers met hoge plafonds zijn telkens anders ingericht en hebben elk een ruime badkamer, soms met een bijzondere badkuip. Iedere ruimte herbergt een andere selectie van kunstwerken, objecten en designmeubilair. Het resultaat van onze jarenlange zoektocht én creativiteit”, zegt Sam Peeters.

Bijna alles is te koop in de Pilar shop

Christophe Ysewyn: “Bij het tot leven wekken van Pilar was het uitgangspunt vaak ‘made-it-ourselves-because-we-couldnt-find-it’. Dit blijft onze rode draad.” Zo creëerden de eigenaars – soms in samenwerking met hun moeders – een eigen lijn aan keramieken borden en schalen, kleurrijke bedspreien en kussens, vuilroze ronde tafelbladen en meer. De Pilar shop biedt interieurobjecten van lokale ontwerpers en beautyproducten aan die je in de kamers en het hotel vindt.

Pilar foodbar en room

Iedereen kan de hele dag terecht in de foodbar om zijn honger te stillen. Van een gevarieerd ontbijt, over een gezonde lunch en een guilty-pleasure in de namiddag tot een gezellig dinner ’s avonds. Het Pilar menu zal geregeld veranderen, naargelang de seizoenen of de ‘goestingen’. En dan heb je nog een gezellige multifunctionele ruimte voor zowel meetings als private diners en andere kleine events.