Het Antwerpse softwarebedrijf PlayPass is door de Vlaamse regering uitgeroepen tot Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ 2017. De prijs werd door Vlaams minister Philippe Muyters, die o.m. bevoegd is voor economie en innovatie.  

PlayPass ontwikkelt identificatietechnologie (RFID) voor slimme toegangsbandjes die kunnen worden gebruikt voor onder meer toegangscontrole op evenementen, voor cashloze betalingen enz. Het bedrijf werd in 2012 opgericht en is actief in 16 landen, verspreid over vijf continenten. Enkele van hun belangrijkste klanten zijn Live Nation Belgium, Graspop en Sportpaleis Group. PlayPass stelt 30 mensen tewerk en verwacht in 2017 een omzet van 3,8 miljoen euro.

Juryvoorzitter Geert Noels noemt PlayPass “een voorbeeld van het uitbouwen van nieuwe digitale ondernemingsmodellen op basis van bestaande competenties die in de regio aanwezig waren: de cluster van concerten, events en muziek business”.

De ‘Prijs van de Vlaamse Regering voor de Beloftevolle Onderneming van het Jaar’ is in het leven geroepen om beloftevolle Vlaamse ondernemingen in de kijker te zetten. PlayPass demonstreert hoe een nieuw bedrijf haar plaats in de markt kan opeisen door innovatieve oplossingen te bieden voor klassieke activiteiten. “Dit bedrijf is een inspiratiebron voor anderen en maakt, mits ze zich verder blijven ontwikkelen, kans om ooit de ‘Onderneming van het Jaar®’ award te winnen.” aldus Stefan Olivier, vennoot en Markets Leader EY België.

Andere genomineerden voor Beloftevolle Onderneming van het Jaar waren Awingu (Gent), Novatech (Olen), Starmeal – The Foodmaker (Westerlo) en Teamleader (Gent).

EY organiseert de ‘Onderneming van het Jaar®’ award sinds 1995. De award zet Belgische bedrijven in de kijker die zich onderscheiden door hun innovatieve aanpak, gedurfde en internationale visie, strategie, gezonde financiële positie, geëngageerd teamwork, deugdelijk bestuur, ambitie en volharding om verder te groeien.