Antwerpen – Omtrent deze tijd opent een pop-up co-workspace op de vierde verdieping van Port of Creative Antwerp met een uniek zicht op de jachthaven en het MAS.

Glenn Versieck, algemeen directeur FMT Vastgoedbeheer: “Met dit project zetten we in op het community gegeven zodat er inspirerende samenwerkingen tot stand kunnen komen.”

Stimulans voor de creatieve industrie

Na de verhuis van het Havenbedrijf uit het oude Havenhuis aan het MAS begin dit jaar opende Port of Creative Antwerp er zijn deuren. Concept- en leegstandsbeheerder FMT die het oude Havenhuis in beheer heeft, nam dit initiatief in afwachting van de geplande herbestemming van het pand tot luxe appartementen.
Startups en bedrijven die actief zijn in de artistieke en creatieve sector vinden in Port of Creative Antwerp betaalbare werk- en atelierruimte op een prachtlocatie.

Voor hen is dat vaak een meer dan welkom duwtje in de rug. Verspreid over vijf verdiepingen vonden onder andere architecten, graphic designers en eventplanners er al onderdak. Op het gelijkvloers is een expositieruimte waar wisselende tentoonstellingen lopen en afstudeerprojecten getoond kunnen worden.

Co-workruimte met alle infrastructuur

De popup co-workruimte is volledig ingericht met een beperkt aantal vaste werkplekken voor creatieve ondernemers. Er is een vergaderruimte voor 8 personen, een kitchenette met koffie- en theefaciliteiten en een plek om even te pauzeren en van het uitzicht op de Scheldeomgeving te genieten. Kortom, alles wat creatieve ondernemers nodig hebben, is er.

“Veel zelfstandige ondernemers en starters zitten niet graag alleen of zijn op zoek naar een betaalbare werkplek buitenshuis of na de kantooruren. In onze co-workspace vinden zij een oplossing met flexibele openingsuren (7/7) en dat tegen een budgetvriendelijk tarief: €175/maand all in voor een vaste werkplek”, zegt Glenn Versieck.

Info en reservaties via sales@fmt-be.com