Potloden koop je enkel van Bruynzeel

potloodOndanks de i-pad en de PC worden er effectief nog potloden verkocht. De potloden van Bruynzeel hebben een ijzersterke reputatie en komen niet enkel terecht in de ateliers van kunstenaars maar ook bij kinderen, tieners enz. De Bruynzeel Potlodenfabriek heeft een eigen filiale in Berchem.

“Uiteraard voelen wij de druk van de digitale media”, zegt Rik Derooij van Bruynzeel. “Dit zijn ontwikkelingen die je nu eenmaal niet kunt tegengaan. Kinderen tekenen nu ook op het computerscherm. Maar toch blijft onze markt al die jaren vrij constant. Wij blijven doorgaan. Zeker in de Benelux waar wij een ontzettend sterke reputatie hebben.”

De potloden van Bruynzeel worden vandaag aangemaakt in het Verre Oosten en in de landen van het vroegere Oostblok. Toch wordt er ook in de hoofdzetel van Bergen-op-Zoom nog voor toegevoegde waarde gezorgd met oa. de afwerking en de bestempeling. De groep zelf tekent voor een omzet van zo’n 12 miljoen euro. Een flink percentage daarvan wordt ook in Berchem grealiseerd.

De Bruynzeel Potlodenfabriek is zo’n 65 jaar geleden opgezet in het Nederlandse Zaandam. Enkele jaren geleden werd de productie overgebracht naar Bergen-op-Zoom. De Nederlandse moedermaatschappij werd in 1997 evenwel overgenomen door de Japanners van Sakura. Sakura is oa. de uitvinder van de zogenaamde gelpennen, een soort balpennen. Sakura is ook gespecialiseerd in oliepastels en kleuren. “Op die manier vormen wij als Bruynzeel-Sakura een evenwichtig geheel.”

De potloden van Bruynzeel gaan vooral naar zelfstandige winkels. De orîëntatie naar winkelketens is in dit opzicht nieuw. Het merk kun je in België ondertussen ook vinden bij de winkelketen Colruyt.