Power Solutions verhuisd

powerPower Solutions is verhuisd naar de Blikstraat in Wijnegem. Het bedrijf zet daarmee een nieuwe fase in zijn ontwikkeling in.

Power Solutions verhuurt en verkoopt diesel aangedreven stroomgeneratoren. Arnold Oostveen onderkende zo’n tien jaar geleden een nichemarkt die tot dan toe vooral bezet was door grote multi’s. Met grote ondernemingen contracten afsluiten is evenwel geen makkelijke zaak. Het ontbreekt hen veelal aan de nodige flexibiliteit. Omdat het in de energiemarkt evenwel geregeld om noodsituaties gaat leken daarin wél mooie commerciële opportuniteiten te liggen. Wie snel kan ingrijpen en de nodige extra stroom kan leveren zal de klanten meteen kunnen overtuigen, was de redenering.

Power Solutions heeft onderhand een internationale reputatie opgebouwd die de firma contracten over de hele wereld garandeert. Van Peru tot Pakistan. Power Solutions kan zijn klanten generatoren tot 200 MW bezorgen. Het bedrijf heeft daartoe overigens een partnership uitgebouwd met Atlas Copco.

Tot het klantenbestand van de onderneming behoren vooral mijnbouwbedrijven, elektriciteitsgroepen, olieconcerns, gasbedrijven en grote bouwgroepen. DEME, Umicore, Cegelec, Lanxess en Nyrstar worden als referenties aangegeven.

Het komt er daarbij in eerste instantie op aan dat de klanten onmiddellijk geholpen kunnen worden. Niet alleen met de gevraagde dieselgeneratoren zelf. Maar ook met alle mogelijke toebehoor. Van intelligente bedieningspanelen tot de nodige voedingskabels, omschakelpanelen, verdeelborden en zelfs externe brandstoftanks. Power Soluions levert alles vanuit de eigen stocks en kan ook snel een beroep doen op toeleveranciers. Op die manier worden zowel transportfaciliteiten, fuel management, verzekeringen als projectbegeleiding aangeleverd.

Power Solutions stelt vandaag zo’n 20 mensen tewerk.