De Brits-Ierse kledingketen Primark werft voor zijn nieuwe winkel in Antwerpen ruim 500 medewerkers aan. Die aanwervingen starten op 23 januari. De stad Antwerpen en VDAB helpen mee zoeken.

Na Gent, Brussel en Hasselt komt er dus ook in Antwerpen een Primark-winkel, en wel op de Meir. In het leegstaand pand was vroeger H&M gevestigd. 

De VDAB spreekt van 475 verkoopmedewerkers: 75 voltijds, 60 deeltijds voor 26u per week en 340 deeltijds voor 20u per week. Van die mensen wordt een ‘beperkte ervaring’ gevraagd. Voor het kader wordt twee jaar ervaring gevraagd. Het gaat dan om drie senior afdelingsmanagers, drie assistenten personeelsdienst, zestien winkelopzichters, acht junior afdelingsmanagers en dertien assistent etalage-inrichters.

Vakbonden zijn afwachtend

De aanwervingen zullen gebeuren via infossessies in de grote zaal van het Atheneum van Antwerpen. Schepen van Werk Marc Van Peel (CD&V) bevestigt  aan Gazet van Antwerpen dat de stad hierbij logistieke steun geeft: “Wij hebben de ambitie om werkzoekenden naar een job te begeleiden. Dat is in de eerste plaats goed voor de betrokkenen zelf, en ook voor de stad. Mijn prioriteit hierbij is om zo veel mogelijk personen uit moeilijke doelgroepen aan werk te helpen. Als zich dan een werkgever aanbiedt die meer dan vijfhonderd mensen wil aanwerven en die zich bereid verklaart om zich ook op die doelgroepen te richten, dan steunen we dat.”

Secretaris Benny Willems van de socialistische BBTK reageert ook in Gazet van Antwerpen voorzichtig. “Op zich zijn we natuurlijk blij dat er jobs worden aangeboden. Maar het gaat, behalve dan voor de managers, voor het overgrote deel om contracten van slechts zes maanden. Of die daarna vast kunnen worden, weten we niet.”

Primark is een winkelketen uit de goedkopere prijsklasse. De keten is opgericht in 1969 in Dublin. Er zijn meer dan 350 winkels verspreid over heel Europa en de Verenigde Staten.