Procap Hoboken oriënteert zich naar voedingsindustrie

procapProcap Hoboken, het vroegere Resibel staat er weer. De doppenproducent heeft 9 miljoen euro geïnvesteerd in de optimalisering van zijn productie-apparaat. Er kwamen nieuwe spuitgietmachines en inlage/assemblagetoestellen. De productiehallen en de magazijnen werden uitgebreid.

Resibel had al die jaren een sterke faam als producent van doppen en sluitingen uit kunststof. Tijdens de afgelopen jaren verloor de onderneming evenwel aan industriële dynamiek. De overname door de Luxenburgse groep Procap werd enkele tijd terug de aanzet tot een vernieuwde expansie.

9 miljoen euro aan recente investeringen hebben alvast de basis gelegd voor een opmerkelijk herstel. Plant manager Steve Daems mikt in dit opzicht voor de komende jaren op een geleidelijke omzetstijging tot liefst 22 miljoen euro. Om die expansie te realiseren oriënteert Procap Hoboken zich met name op de voedingssector. Daar zouden nogal wat opportuniteiten liggen om nieuwe verpakkingsoplossingen te lanceren. In dit opzicht behaalde het bedrijf onlangs nog het fel begeerde certificaat voor voedselveiligheid van het British Retail Consortium. Procap Hoboken werkte tot nog toe vooral voor de agrochemie zoals BASF en Monsanto.

Procap heeft als Luxemburgse groep vestigingen in België, Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Spanje en Ierland. De groep tekent voor een geconsolieerde omzet van 118 miljoen euro en stelt globaal 450 mensen tewerk.