Protime werkt in op nieuwe HR-administratie

verdorieMet een omzet over 2013 van liefst 12,3 miljoen euro (+11%) zet Protime zijn opgang onverminderd verder. Het bedrijf uit Aartselaar is destijds gegroeid vanuit de tijdsregistratie maar heeft die core-business sindsdien resoluut doorgetrokken in de richting van de arbeidsorganisatie.

In dit opzicht zitten de recente sociale ontwikkelingen Protime wel mee. De werknemers schakelen nu eenmaal meer dan vroeger over op deeltijds werk, op flexibele werktijden en op duobanen bv. “Dat leidt ertoe dat de personeelsplanning voor een onderneming almaar ingewikkelder en complexer wordt”, zegt zaakvoerder Peter ’s Jongers. “De mensen van HR kunnen niet langer uitgaan van rechtlijnige arbeidsprestaties. Bij de berekning van de lonen en de bezetting van de productie komt vandaag heel wat meer kijken dan enkele jaren geleden.”

Het mag dan ook niet verbazen dat het sociaal bureau SD Worx enkele jaren geleden een 50%-participatie nam in het bedrijf van ’s Jongers. SD Worx kan het bedrijf op die manier verder aansturen. Overigens is Protime sinds enkele jaren ook al sterk actief op de buitenlandse markten. Protime heeft dan ook dochterondrnemingen opgebouwd in Nederland, Frankrijk de UK en Duitsland. “Wij komen op die manier aan een geconsolideerd omzetcijfer van 18 miljoen euro” zegt ’s Jongers.

Ondertussen wordt tevens zwaar geïnvesteerd in nieuwe technologische ontwikkelingen. Zo is Protime 360° een juweeltje van administratieve technologie.

Protime stelt vandaag 130 mensen tewerk, daarvan 60 in Aartselaar.

“Wij werken vandaag in een totaal nieuwe arbeidsomgeving”, zegt Peter ’s Jongers nog. “Kenniswerk is in geen enkel opzicht nog te vergelijken met wat we tot voor tien jaar nog hadden. Dit is onze markt en we hopen er verder te kunnen in doorgroeien.”

Protime telt heel wat indrukwekkende namen tot zijn klantenbestand: zo Ter Beke, Holiday Inn, Hansen Transmission, Dockx Group, ArcelorMittal, Crown Plaza, Mercator enz.