De Provinciale Ontwikkelingmaatschappij Antwerpen (POM) organiseert vanaf volgende donderdag, 13/10 tot en met zaterdag 15/10 opnieuw pop-up-dagen waarbij je je kan laten coachen in het zoeken naar een job of om je te laten bijstaan in het zoeken naar een nieuwe job. Het programma heet ‘zo werkt het’ en vindt twee keer per jaar plaats.  Plaats van afspraak is Zurenborg. .

‘We werken met mensen die we inhuren omwille van hun specifieke talenten’ zegt Kathleen Art, die het project ‘zo werkt het’ coördineert. “We doen een beroep op allerlei professionals, zoals het Nederlandse coachingsbureau Kessels en Smit, maar bijvoorbeeld ook de acteur en presentator Maxime De Winne. Zij leren je hoe je je eigen talenten beter kan ontdekken en ontplooien. Je kan ook leren hoe je een sollicitatiebrief moet opstellen en je leert de tips en tricks bij het solliciteren”.

Je krijgt gratis persoonlijk advies en je krijgt ook een persoonlijk talentengesprek. Een stijladviseur geeft je zelfs advies over je houding en hoe je je moet gedragen tijdens een sollicitatiegesprek. Tenslotte wordt er een professionele portretfoto van je gemaakt voor op je cv.

“De provincie Antwerpen kampt met een stijgend aantal werklozen. Anderzijds is er een hoog aantal openstaande betrekkingen. Dat moeten we laten matchen” zegt Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor economie van de provincie Antwerpen.”Met dit initiatief hopen we de deelnemers beter te wapenen voor de arbeidsmarkt en hun kwaliteiten beter naar voren te brengen”.

Er is plaats voor 44 mensen dus het komt er op aan om tijdig in te schrijven.

Neem zeker ook een kijkje op de website http://zowerkthet.be/