ANTWERPEN – Provincie Antwerpen telt het grootste aantal starters binnen Vlaanderen. Dat blijkt uit een analyse van Unizo op basis van gegevens van bedrijfsinformatiespecialist Graydon.

Nooit eerder waren er zoveel startende ondernemingen op zes maanden tijd. In de eerste jaarhelft van 2018 werden 27.362 nieuwe eenmanszaken en vennootschappen opgericht in het Vlaamse Gewest. Bijna één derde daarvan gebeurde in de provincie Antwerpen. Concreet gaat het om 8.103 oprichtingen, goed voor 29,6 procent van het Vlaamse totaal.

Provincie Antwerpen telt in absolute cijfers het grootste aantal starters, maar Unizo ziet in alle Vlaamse provincies meer starters opduiken. Dit jaar werd er een stijging van 3,4 procent genoteerd in vergelijking met de eerste helft van 2017, wat ook al een recordjaar was. Omdat vandaag nog niet alle gegevens volledig zijn verwerkt, verwacht Unizo dat dit groeipercentage nog zal oplopen tot 7,5 procent.

“Wij verwelkomen het grote aantal nieuwe starters in onze regio met open armen en de nodige ondersteuning. Dat vertaalt zich in infosessies of individuele begeleidingstrajecten om kersverse ondernemers de beste kans op slagen te geven”, aldus Sofi Van Ussel, provinciaal directeur Unizo provincie Antwerpen.

Bent u zelf een startende onderneming en komt u graag eens in de kijker te staan op Made in Antwerpen? Neem dan gerust contact op met redactie@madeinantwerpen.be en wie weet is uw onderneming dan wel onze volgende Starter van de Week.