ANTWERPEN – Terminaloperator PSA Antwerp is op zoek naar maar liefst 75 techniekers voor haar containerterminals op linker- en rechteroever in Antwerpse haven. Tijdens een jobdag op 27 mei laat het bedrijf een straddle carrier of containerlift verschepen naar de jachthaven aan het Willemdok. Sollicitanten die in aanmerking komen voor de vacature, worden bovendien per helikopter naar de haven gevlogen.

PSA International is één van de grootste containerbehandelaars ter wereld en behandelt dagelijks zo’n 200.000 containers. In Antwerpen is PSA actief in drie containerterminals, de Noordzee en Europa Terminal en de MPET Terminal, een joint venture met TIL. Meer dan 80% van alle containers die de Antwerpse haven binnenkomen of buitengaan worden door PSA Antwerp behandeld en telt er 3.000 personeelsleden.

Om de containerkranen en rollend materieel op deze verschillende terminals draaiende te houden, is PSA Antwerp op zoek naar 75 gedreven mechaniekers en storingstechniekers. Yannick Betrains, technisch directeur bij PSA Antwerp: “De vraag naar techniekers binnen onze organisatie stijgt, omdat ook het volume aan behandelde containers op onze Antwerpse terminals toeneemt. Daardoor is ook ons kranenpark en ons rollend materieel aanzienlijk toegenomen de laatste jaren.”

Containerlift en helikoptervlucht op jobdag

Om voldoende nieuwe kandidaten aan te trekken, pakt PSE Antwerp groots uit met de rekruteringscampagne Fly to your Future en een jobdag op 27 mei aan het hoofdkantoor op het Eilandje. Caroline Creve, manager corporate communication: “Als eyecatcher laten we een straddle carrier of containerlift via de Schelde verschepen van onze MPET-terminal naar de jachthaven aan het Willemdok.”

Alle kandidaten die in aanmerking komen, worden op de jobdag samen met hun partner, familielid of vriend per helikopter van het Eilandje naar hun toekomstige werkplek in de haven gevlogen. “Daar vindt naast een rondleiding en een bezoek aan de technische installaties, meteen ook een kennismakingsgesprek plaats. Mogelijk hebben kandidaten aan het einde van de dag zelfs een reëel aanbod op zak.”