U zou graag weten hoe de verbouwing van een pand er uitziet zonder dat u meteen zelf binnenmuren moet gaan uitbreken of nieuwe ramen steken? Het is mogelijk dank zij Q-view, een 3D-app waarmee makelaars aan hun klanten kunnen tonen hoe hun pand er uit zou kunnen zien na verbouwing. Deze tool is ontwikkeld door QTS Media uit Wijnegem.

Deze online tool wil immo-makelaars meer troeven in handen geven bij de verkoop van panden. Het stelt de makelaar in staat om aan klanten te tonen wat de mogelijkheden zijn van een pand na verbouwing. Met dit instrument krijgt de makelaar extra middelen om zich beter op de immobiliënmarkt staande te houden dan de particuliere verkoper. Uiteindelijk is het de bedoeling om het martkaandeel van de professionele immobiliënmakelaars te verhogen ten opzichte van de private verkopers.

Met de virtuele restyling biedt het systeem potentiële kopers een inzicht in de mogelijkheden die het verouderde pand biedt zonder daarvoor de eigenlijke werkzaamheden in het pand al te moeten doorvoeren. Bovendien zullen makelaars door het gebruik van onze tool een enorme tijdswinst genereren doordat zij bijvoorbeeld zelf geen foto’s meer dienen te nemen.

In Nederland verloopt 90% van de verkopen van vastgoed via een makelaar terwijl dat in België slechts 50% bedraagt.