Qualivino uit Lier én nu ook Brasschaat is over de afgelopen 64 jaar sterk geëvolueerd. In 2018 zal de wijnhandel zijn 65-jarig bestaan vieren met een groot jubileum. Om deze evolutie meer kracht bij te zetten, introduceert Qualivino een nieuwe huisstijl: Qualivino met een  grote “Q”.

“Dat logo moet de link leggen tussen ons leerrijk verleden en een al even boeiende toekomst die we tegemoet gaan, maar ook tussen onze activiteit als wijnmaker sinds 1994 (Château Les Donats in Bergerac) en wijnhandelaar. Twee ambachten die ons tot wijnmeesters hebben gevormd”, zegt Sébastien Verhelst enthousiast.

Nieuw logo

Albert Somers, de grootvader van de broers Sébastien en Olivier Verhelst die nu de derde generatie vormen, richtte de familiale wijnhandel op in 1953. Als familiezaak onderhoudt Qualivino een familiale band met zijn wijnboeren, leveranciers, personeel en mét zijn klanten.

“Zo vonden wij het belangrijk dat onze klanten mee inspraak hadden in het logo. Via een enquête konden ze de kernwaarden aangeven waarom ze al jaren klant zijn bij Qualivino: familie, vakmanschap, passie, authentiek, typiciteit, originaliteit”, benadrukt Sébastien Verhelst.

Versterking van het team

Recent is David Reheul aan boord gekomen. David is afgestudeerd als sommelier op Spermalie en heeft onlangs het certificaat WSET level 3 behaald – ’s werelds meest adequate wijnopleiding voor professionals en wijnliefhebbers.

Sébastien Verhelst: “David is bovendien vertrouwd met een familiale omgeving, omdat hij al verschillende jaren helpt in “Hof van Craynbergh”, het restaurant van zijn ouders in Keerbergen. Hij is dus de geschikte persoon om enerzijds onze horecaklanten nog beter te ondersteunen en te zorgen voor de perfecte foodpairing en anderzijds onze particuliere klanten te verwennen in de winkel of tijdens wijnavonden en -cursussen.”

Zo is het plaatje compleet met Sébastien als vinoloog, Olivier als oenoloog of wijnmaker van het eigen wijndomein en David als sommelier. Alle drie worden ze nog sterk ondersteund door de ouders van Sébastien en Olivier.

Popup Qualivino in Brasschaat

Zopas opende Qualivino een popup op de Bredabaan in Brasschaat tegenover het gemeentehuis.
“Voortaan kunnen onze klanten in het noorden van Antwerpen rekenen op dezelfde gastvrijheid en wijnselectie als in onze vertrouwde stek in Lier. Ook in Brasschaat zullen we klanten verwennen met enkele events”, zegt een enthousiaste Sébastien.