Na bijna veertig jaar onderdak te hebben gevonden in deSingel, verhuizen de radiostudio’s en de redactie van Radio 2 Antwerpen naar het Eilandje. De raad van bestuur van de VRT heeft hiervoor het licht op groen gezet. 

Vanaf januari 2019 zal de regionale redactie van Radio 2 te vinden zijn in De Hangar. Want zo zal de nieuwe thuis van Radio 2 Antwerpen heten. De huidige Hangar 26 zal verbouwd worden om onder meer Radio 2 te huisvesten. De redactie sluit aan bij een groep interessante partners: een uitgeverij, een organisator van evenementen, een reclamebureau, de regionale televisie, een architectenbureau,..

“In tegenstelling tot nu zullen we te midden van de mensen zitten”, zegt redactieverantwoordelijke Tine Van Hauteghem op de site van Radio 2.  “Vanop onze redactie zullen we een geweldig zicht hebben op het MAS langs de ene kant, en langs de andere kant op de Schelde en Sint-Annastrand.”

Studio aan de stroom

Eind 1978 nam de regionale radiozender zijn intrek in deSingel. Heel wat populaire programma’s zoals ‘Vragen staat vrij’ en ‘Platenpoets’ met Lutgart Simoens en ‘Radio Rijswijck’ met Paul De Meulder kwamen aan de Jan Van Rijswijcklaan tot stand. Maar de redactie barst uit haar voegen. “We waren al een tijdje op zoek naar een nieuwe locatie”, zegt Tine Van Hauteghem. “Voor een radiozender die dicht bij zijn publiek wil staan, is De Hanger de uitgelezen plek.”

Nieuws van het moederhuis

En ook over de ‘moeder’ van Radio 2, de VRT in Brussel, is er nieuws te melden. De VRT heeft de eerste stap gezet om de voormalige omroeptoren aan de Reyerslaan aan het Brussels Gewest over te dragen. Ook de gronden waarop de gebouwen van de VRT en de RTBF staan, veranderen op termijn van eigenaar. Dat gebeurt in het kader van de bouw van het nieuwe mediapark op dezelfde site.