De Amerikaanse rapper Kendrick Lamar heeft blijkbaar en boontje voor Antwerpen. In een nieuwe videoclip is hij te zien in een trui met het opschrift ‘4ANTWERP’.

Dat is een ontwerp uit de Uber en Kosher-collectie van kledinglijn VIER, een puur Antwerps kledingmerk. Op 27 februari staat Lamar in het Sportpaleis en hij opent die dag ook nog eens een pop-upstore in de Kammenstraat.  

Voor het nummer King’s Dead werkt de wereldberoemde Amerikaanse rapper Kendrick Lamar samen met zanger James Blake en collega-rappers Jay Rock en Future. De clip van het nummer staat sinds 15 februari op YouTube en werd al bijna 6 miljoen keer bekeken. Het is in die clip dat Lamar de trui met daarop 4ANTWERP draagt. 

“We zijn aangenaam verrast, want dit is natuurlijk onbetaalbare reclame”, zegt Giancarlo Angeletti in Gazet Van Antwerpen. Samen  met Bob Follens (32) is hij eigenaar van VIER. “Het is een beetje een lugubere scène in de clip, maar tegelijk ook stijlvol en mooi in beeld gebracht, het past perfect bij ons imago.”

Beter publiciteit voor het kledingstuk is nauwelijks denkbaar. Toch twijfelen de ontwerpers eraan om het nog bij te maken. De trui was voor de clip uitkwam zelfs al uitverkocht. ‘Het heeft ook zijn charme om dat net niet te doen’ zegt Angeletti. ‘Wie hem al kocht, heeft geluk gehad.” Misschien eens kijken wat hij waard is op ebay?