RealDolmen scoort bij Vlaamse overheid

marc marcRealDolmen mag voor de komende vier jaar het ICT-aankoopkanaal van de Vlaamse overheid bouwen en beheren. Het gaat om de ICT-marketplace waar alle Vlaamse entiteiten kunnen nagaan bij wie ze tegen de beste kwaliteit/prijsverhouding hun ICT-materiaal kunnen aankopen.

RealDolmen haalde het in de openbare aanbesteding van concurrenten Econocom en Systemat. Voor het bedrijf uit Huizingen/Kontich is de raamovereenkomst niet zonder belang. De opvolger van het noodlijdende Real Software (Kontich) en Dolmen (Colruyt, Huizingen) staat nog altijd niet helemaal overeind en kan allicht elke bijkomende opdracht best gebruiken.

Het ICT-aankoopkanaal zal straks aangesproken worden door alle 13 Vlaamse ministeries, alle Vlaamse kabinetten, het Vlaams parlement maar tevens door de openbare instellingen, de agentschappen en tevens de lokale en de provinciale besturen. Ze zullen er het ruime aanbod aan ICT-materiaal kunnen screenen en er tevens hun aankopen plaatsen zowel inzake hardware als software.

Voor RealDolmen gaat het heel concreet om de bouw en het beheer van het netwerk. Het gaat dus niet om de verkoop van de eigenlijke ICT-producten zelf.

De raamovereenkomst met de Vlaamse overheid past binnen het globale plan om vanaf 2015 een gemeenschappelijke ICT-dienstverlening op te zetten.

RealDolmen is enkele jaren geleden opgezet uit de fusie tussen het softwarebedrijf Real Software en Dolmen, de IT-divisie van distributeur Colruyt. Tijdens de eerste helft van het boekjaar 2013/2014 werkte RealDolmen een omzet bijeen van 115 miljoen euro. Daar werd een winst op verdiend van 4 miljoen euro. Tijdens dezelfde periode van het jaar ervoor was er nog verlies. Bij RealDolmen werken zo’n 1500 man.