Recoclean groeit in markt voor industrieel schilderwerk

schilderHet reinigingsbedrijf Recoclean heeft in de afgelopen maanden een heel eigen marktpositie ingenomen. De Antwerpse onderneming heeft zich oa. gespecialiseerd in het industrieel reinigen van zeeschepen.

Industriële apparaten moeten binnen bepaalde termijnen gereinigd worden. Zeker wanneer ze haast permanent meedraaien in het lopende productieproces. Dat geldt zowel voor stuurkasten, robotten, lichtkanalen als productiemachines en schepen. Recoclean biedt zijn klanten in dit opzicht totaaloplossingen aan.

Tot dat klantenbestand behoort oa. de baggergroep van Jan De Nul. Recoclean doet daarbij zowel aan ontroesten, pistoolspuiten, gritstralen, hydrojetten, decaponeren als wervelstralen. Met die oppervlaktebehandelingstechnieken kunnen offshore en ook onshore opdrachten verwerkt worden. In een maritieme omgeving zoals de haven van Antwerpen is het aanbod aan werk relatief groot. Dit neemt niet weg dat het erop aankomt om zich heel concurrentieel op te stellen. Er zitten nu eenmaal heel wat kapers op de kust.

Recoclean verzorgt overigens niet enkel industriële schilderwerken. Ook particulieren kunnen een beroep doen op het bedrijf.

Recoclean moet het daarbij vooral van zijn nieuw materiaal en zijn goed opgeleide werknemers hebben. Die kunnen de klanten een optimale bedrijfszekerheid en een uitstekende service garanderen.

Zaakvoerder Philippe Coen heeft via partner J and T Lease dan ook gekozen voor een nieuw wagenpark. Hij kwam daarbij terecht bij de dealer van Fiat, Buga-Auto uit Geel. J and T Lease heet “niet enkel zeer scherp in prijs te zijn maar ook flexibel.”