De luchthaven van Deurne heeft in juli en augustus een recordaantal reizigers ontvangen.  In totaal 53.548. Dat is 22% meer dan vorig jaar en het beste zomerresultaat ooit.

De maanden juli en augustus waren dit jaar uitzonderlijk druk op de luchthaven. Marcel Buelens, algemeen directeur van luchthavenuitbater Egis zegt  dat de stijging er vooral komt omdat TUI Fly het zo goed doet. De bestemmingen van TUI Fly breiden dan ook uit. Vanaf deze winter vliegt de maatschappij twee keer per week van Deurne naar de wintersportplaats Innsbruck in Oostenrijk. Er komt volgende zomer ook een rechtstreekse vlucht van Deurne naar Toscane in Italië.

Op naar de 400.000 reizigers

Het aantal passagiers zal over het hele jaar wel iets lager zal liggen dan vorig jaar, zegt Buelens. “Dat komt door de aanslagen van vorig jaar in Brussel. We hebben vorig voorjaar veel extra passagiers opgevangen.”

Volgend jaar wil Buelens in totaal het cijfer van 300.000 passagiersbereiken. “En over enkele jaren moeten dat er 400.000 zijn” zegt Buelens.

Er lijkt ook een oplossing in zicht voor de vluchten van Deurne naar Londen. CityJet stopt op 27 oktober met die rechtstreekse vluchten.  Maar Buelens maakt zich sterk dat een andere maatschappij die vluchten zal overnemen.