Antwerpen – ZOO en Planckendael zetten 2018 fantastisch in. Ze blikken terug op een bijzonder mooi 2017. Zowel de bezoekersaantallen, de abonnementsverkoop als de nieuwe projecten waren zeer succesvol. In ZOO Antwerpen genoten 1,1 miljoen dierenliefhebbers van de prachtige tuin en haar exotische bewoners, een toename van 10% vergeleken met 2016.

Een grote familie van 210.000 abonnees

Ook in 2017 steeg opnieuw het aantal trouwe fans, de abonnees met 6,5% ten opzichte van 2016. Momenteel zijn er om en bij de 210.000 leden. Een historisch record.

Mensapenvallei en Savanne toppers in ZOO Antwerpen

De Skywalk, de Buffelsavanne en de Savanne waar giraffen en zebra’s samenleven, maken van een ZOO-bezoek een bijzondere beleving. De gloednieuwe Mensapenvallei is sinds juli 2017 de grote avontuurlijke speeltuin van de gorilla’s en chimpansees. Klimtuigen en natuurrotsen zorgen dat er heel wat te beleven valt voor zilverrug Matadi, zijn vrouwen en de andere mensapen. Als bezoeker wandel je er tussen. Dat zorgt voor een heel bijzonder perspectief.

Expo Nature Connects en kerstolifantje toppers in Planckendael

Tijdens de zomer konden bezoekers in Planckendael niet alleen echte dieren zien, maar ook 40 levensgrote dierenbeelden in LEGO®. Planckendael sloot het jaar af met een klein wondertje, een kerstbaby. Olifant May Tagu, de zus van Kai-Mook, zette op kerstdag een schattig olifantje op de wereld. Ze beviel in de zandstal te midden van de familie. Nu is het wachten op de andere twee olifantenvrouwen om te bevallen in de olifantentempel in Planckendael dat een ware olifantenkribbe wordt.

Plannen voor feestjaar 2018

Met het grootse musicalspektakel ZOO of Life viert ZOO Antwerpen tijdens de paasvakantie op een originele manier haar 175ste verjaardag. Honderden vrijwilligers en een resem bekende Vlaamse musicalsterren vertellen op het podium van de nieuwe Koningin Elisabethzaal samen een verhaal vol liefde en dieren, voor en door fans van de ZOO, recht uit het hart. In de topcast zitten onder andere Jelle Cleymans, Tinne Oltmans, Ivan Pecnik, Janine Bischops en Warre Borgmans. Meer dan de helft van de tickets zijn ondertussen de deur uit!

En als je je haast, kan je nog tot zondag 14 januari tussen 18u en 21u30 naar het succesvolle lichtfestival China Light ZOO. Meer dan 100 000 mensen maakten reeds deze feeërieke avondwandeling mee.

Via deze link kan je een uitgebreide foto- en videoreportage met de hoogtepunten van ZOO Antwerpen 2017 bekijken.